Despre noi

Despre noi

Frylapte is het jong landbouwbedrijf van de Friese emigranten Paulus Dijkstra en Paula Bos. Na jaren werken in en rondom de agrarische sector groeide onze ambitie om een eigen melkveebedrijf te starten in het buitenland. Sinds 2012 is Frylapte een feit. Een uitdaging die perfect past bij onze Friese roots. En bij onze passie voor vrijheid en ondernemerschap.

Group image

 

Paulus Dijkstra

PaulusPaulus is opgegroeid in Scharnegoutum, later in Tirns, in de buurt van Sneek. Na zijn opleiding Transport & Logistiek werkte hij anderhalf jaar als chauffeur bij diverse bedrijven. Daarna kwam hij als planner in dienst bij een middelgroot transportbedrijf.

"In Oost-Europa is het de kunst om met personeel om te gaan. Mijn ervaring als planner is hierbij een groot voordeel."

Na vijf jaar ervaring op een melkveebedrijf in Oost-Europa werd het tijd voor een eigen melkveebedrijf in Roemenië. Paulus’ sterke punten zijn: personeelsmanagement, organisatie, contacten, handel en praktische uitvoering van grondbeheer en ruwvoerwinning.

Paula Bos

PaulaPaula Bos is opgegroeid op een melkveehouderij in Bolsward. Hier kreeg ze het ondernemerschap van jongs af aan mee. Tijdens haar HBO-opleiding Agrarische Bedrijfskunde aan het Van Hall Instituut deed ze praktijkervaring op in Denemarken, Nieuw-Zeeland en Litouwen.

"Na buitenlandse ervaring te hebben opgedaan, is het nu tijd om mijn ambities waar te maken in een eigen bedrijf; iets waar ik jarenlang van heb gedroomd."

Ze werkte bij een agrarisch accountantskantoor, richtte gezamenlijk een makelaarskantoor op en was commercieel adviseur bij een landelijk hoveniersbedrijf. Paula’s sterke punten zijn: zakelijk inzicht, contacten, PR, diergezondheid en de praktische uitvoering op en rondom het bedrijf.